Rukometaši Sloge u utorak saznaju ime protivnika u EHF Euro Kupu

Rukometaši Sloge u utorak saznaju ime protivnika u EHF Euro Kupu

By / Sport / petak, 28 Avgust 2020 08:35

Izvlačenje parova drugog kola EHF Europskog kupa u kojem će ove godine prvi put u historiji nastupiti i Sloga iz Gornjeg Vakufa obavit će se u utorak, 01.09.2020. godine sa početkom u 11:00 sati. Izvlačenje koje će biti u Beču direktno će biti prenošeno na službenim facebook i youtube stranicama EHF-a.

Zbog pandemije koronavirusa EHF je odlučio da ekipe podjeli u tri geografske zone i na taj način minimizira mogućnost zabrane ulaska ekipama u države u kojima će se igrati susreti.

Sloga iz Gornjeg Vakufa je u Zoni 2 u šeširu dva zajedno sa ekipama: HC Odessa (UKR), Spor Toto SC (TUR), KH Prishtina (KOS), HC Bosna Vispak Visoko (BIH), Antalyaspor (TUR) i SGAU-Saratov (RUS). Njihovi mogući protivnici su također iz Zone 2, ali iz šešira 1 a to su ekipe: HC Zeleznicar 1949 (SRB), KH Besa Famgas (KOS), HC Dobrudja (BUL), PGU Kartina TV Tiraspol (MDA), CSM Bucuresti (ROU), AC Diomidis Argous (GRE) i RK Gracanica (BIH).

Ranije je EHF saopćio da je odigravanje utakmica prolongirano kako bi ekipe imale više vremena da se pripreme i uigraju za međunarodne utakmice. Tako će prve utakmice biti igrane 14. i 15. novembra, a uzvrati 21. i 22. novembra. Utakmice trećeg kola su planirane 12. i 13. decembra, a uzvrati 19. i 20. decembra.

Gornjivakuf.com

Autor

Uredništvo

Uredništvo

gornjivakuf-x.com

Please publish modules in offcanvas position.