VIDEO: Zbog porasta vodostaja Vrbasa urušio se pomoćni most kod Bugojna

Foto: Bug.ba, Video: Bugojno-danas.info Foto: Bug.ba, Video: Bugojno-danas.info

Zbog izlijevanja rijeke Vrbas obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno. Za vrijeme ove obustave, saobraćaj se preusmjerava na alternativne pravce kroz naselja Kula i Kandija.

Zbog veće količine vode na kolovozu, obustavljen je saobraćaj i na magistralnom putu M-5 Kiseljak-Busovača u mjestu Bilalovac.

Ugaženog snijega na kolovozu ima na putnim pravcima: Šuica-Kupres-Bugojno, Novi Travnik-Bugojno i Prozor-Gornji Vakuf-Uskoplje .

Na ostalim putevima kolovoz je pretežno mokar, a vozače upozoravamo na mogućnost nailaska na veće količine vode. Skrećemo pažnju i na moguće odrone zemlje ili kamenja, posebno na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. U centralnim, zapadnim i jugozapadnim krajevima učestali su jaki udari vjetra. Savjetujemo oprezniju vožnju, te podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.


Komentari objavljeni na web stranici GornjiVakuf-x.com ne održavaju stajalište Uredništva web portala. Svaki uvredljivi komentar ce biti trajno izbrisan. Da bi ste mogli komentarisati morate biti prijavljeni sa facebook nalogom.
na vrh