AUSTRIJA: Dunavom plutalo 100.000 eura

Foto: Internet Foto: Internet

Austrijska policija pokušava da otkrije kako je više od 100.000 eura dospjelo u rukavac rijeke Dunav. Rijekom je plutao novac u apoenima od 100 i 500 eura. Policija navodi da do sada nije utvrđen nijedan nezakoniti čin u oblasti u kojoj je pronađen novac.

Austrijski list "Osterajh" navodi da je jedan mladić tokom vikenda primijetio novac i ušao u vodu da bi ga uzeo. Očevici su mislili da on želi da se ubije i pozvali su policiju, koja je stigla kada je mladić prikupio novac. On sad pokušava da dobije dio novca. - Mladić kaže da je želio da novac donese u policiju, ali je pitanje da li je novac pronašla policija ili mladić - kaže portparol bečke policije.

U Austriji svako ko pronađe novac i odnese ga u policiju, dobija od pet do deset posto pronađene sume i ima pravo na cijeli iznos ukoliko se u roku od godinu dana ne pronađe vlasnik.


Komentari objavljeni na web stranici GornjiVakuf-x.com ne održavaju stajalište Uredništva web portala. Svaki uvredljivi komentar ce biti trajno izbrisan. Da bi ste mogli komentarisati morate biti prijavljeni sa facebook nalogom.
na vrh